foto: Kevin J Thomson

O meni

Tomaž se je rodil v Celju in se po končani I. gimnaziji v Celju vpisal na študij psihologije na Univerzi v Ljubljani, kjer je diplomiral leta 2017. Istega leta se je prijavil na magistrski študij gledališke režije (MA Classical and Contemporary Text) na škotskem konzervatoriju (Royal Conservatoire of Scotland) v Glasgowu, ki ga je pred kratkim zaključil.

Z gledališčem se ukvarja že več kot 10 let. Začel je kot igralec, zadnje desetletje pa je osredotočen predvsem na režijsko delo, ki postaja njegov poklic.

Režiral je več odmevnejših in mednarodno nagrajenih predstav. Največji uspeh je doživela predstava Blazinec, ki je kot prva v 54-letni zgodovini Linhartovega srečanja (največjega festivala slovenskih ljubiteljskih gledališč) prejela vse 4 matičke (za najboljšo predstavo v celoti, za najboljšo režijo in dve za igralski stvaritvi). Uspešna je bila tudi avtorska različica Macbetha, za katero je Tomaž na istem festivalu prejel priznanje za izvirne režijske rešitve.

Kot režiser deluje tudi v filmskem svetu. Režiral je tri kratke filme in en srednjemetražni dokumentarni film. Njegov filmski prvenec Razbiti spomini je bil uvrščen v tekmovalni program 15. Festivala slovenskega filma, njegov zadnji film Nadzorna plošča pa se je uvrstil na tretje mesto filmskega maratona Muvit. Njegov zadnji filmski projekt je odmevna slovenska spletna serija Dualizem, ki je dostopna za ogled na spletni strani www.dualizem.com.